Home
Gallery
Info
Articles
Blogg
E-mail
Exhibition
Workshops
Links
Guestbook

10 April-10

Första dyket med RB i havet blev vid Hamburgö.

Det var en underbar eftermiddag med sol och vår i luften då vi hoppade i det 6 gradiga vattnet. Min första tanke var att det här blir ett kort dyk, jag fryser nämligen nästan alltid. Även om jag fryser brukar jag stå ut för att jag trivs med att vara i havet, men när vattnet är 6 grader då blir det oftast inte något längre dyk.

Det var härligt klart i vattnet och allt fungerade som det skulle med RB´n. Lite ovant var det med avvägningen men det fungerade och det gick ganska bra att fotografera också.

Min buddy Ingvar är alltid den som orkar vara i längst när det är kallt. Denna gång dök han med öppet system och jag med slutet och efter en halvtimme signalera han till mig att han frös och ville vända tillbaka. Det blev ett en-timmes långt dyk och jag frös bara om händerna. Det är mycket stor skillnad på att dyka med RB och man håller sig varm mycket längre. Ingen kroppsvärme försvinner ut med utandningsluften och inandningsluften är varm.
När jag vadade in till strandkanten larmade RB´n, men denna gång kunde jag förlåta den för det larmet eftersom den hållit mig varm så länge. :)

Här kommer några bilder som jag tog vid Hamburgö:


Eremitkräfta


Nakensnäcka


Snigel. Om ni tittar efter noga kan ni se snigelns ögon bakom
spröten. De skimrar lite i blågrönt.


Nakensnäcka

 

 


 
Visitors: